Yardım Kalemlerinden Yararlanma Koşulları

1. Yapılacak yardımları ve tutarlarını Yönetim Kurulu belirler.

2. Sağlık yardımı yapılabilmesi için yararlanan veya aile bireylerinin:

a) Ülkemiz Sınırları içerisinde herhangi bir, resmi ya da özel sağlık hizmet sunucusundan hizmet alması,

b) Üye ve/veya yaralanma hakkı olan aile bireylerinin, Vakıf yardımlarından yararlanabilmesi için; alınan sağlık hizmeti karşılığında, “Fiyat Farkı” veya “Hizmet Bedeli” ödemesi ve usulüne uygun olarak ilgili sağlık hizmet sunucusu tarafından düzenlenmiş fatura aslını, ( SGK yada herhangi bir yardım kuruluşundan yararlanılmış ise ödeme yapan kurum tarafından yapılan ödemeyi gösteren yazı veya dekont ) Vakfa ulaştırılması gereklidir.

c) Yardım türüne göre vakıf personeli tarafından talep edilen belgelerin temini gereklidir. Yardım türüne göre Vakıf personelinin gerekli gördüğü durumlarda ek belge talep edilebilir.

d) Sağlık hizmetinin alındığı tarihten itibaren en geç 60 gün içinde (60 gün süre bitiminin, üyenin raporlu, görevli ve/ veya izinli olduğu döneme denk gelmesi halinde, bu sürenin bitiminden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde) istenilen belgelerin, “Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Türk Telekom Genel Müdürlük Kampüsü Sosyal Tesis Binası Turgut Özal Bulvarı 06103 Aydınlıkevler/ANKARA” adresine ulaştırmaları, gerekmektedir.

e) Yardım türüne göre talep edilen gerekli  belgelerin vakıf yararlananlarınca temininin mümkün olmadığı durumlarda eksik evrak olarak ayrılan yardım talepleri, yardım talebine konu olan fatura tarihini takip eden 5 yıl sonunda ret yardım talebi olarak ayrılacaktır.”

3. Anlaşmalı sağlık hizmet sunucularından provizyon tutarının üzerinde tetkik-tahlil, medikal ve cerrahi tedavi, işlemlerine istinaden çıkan fark ve katılım payları için ayrıca yardım yapılmaz. Anlaşmalı sağlık hizmet sunucularından provizyon alınmadan hizmet alınması halinde, sağlık hizmet sunucusu ile anlaşmalı olunan tutarlar üzerinden yardım yapılacaktır.