Muayene Yardımları


ÖĞRETİM ÜYESİ MUAYENESİ:

Tıp biliminin ilgili uzmanlık alanında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi  unvanına sahip hekimlere hastane, sağlık kuruluşu veya özel muayenehanesinde muayene olunması halinde, yardım yapılır. Muayenelerde; rapora bağlı (Rapor vermeye yetkili SGK Anlaşmalı Hastanelerin ilgili bölümlerinden alınmış, ilaç kullanım raporları, tanı kodlarının yer aldığı engelli sağlık kurulu raporları vb.) (SGK’ca ilan edilen Kronik Hastalıklar Listesinde yer alan tanı kodları için)  kronik hastalıklarda (sadece hasta için) adet sınırlamaları dikkate alınmaz. Ancak her bir yardım ödemesi için belirlenen üst sınır ve ailedeki diğer bireyler için sayı sınırlamaları uygulanmaya devam eder.

Öğretim üyesi konsültasyon ücretleri de öğretim üyesi muayene ücreti olarak değerlendirilir.

İlk 10 gün içinde aynı hekim ile aynı branştaki başka bir hekimin yapacağı muayene karşılığında ikinci kez muayene ücreti ödenmez.

 

MUAYENE:

Uzman hekim ve pratisyen hekim muayenelerinde hastane, sağlık kuruluşu veya özel muayenehanede muayene olunması halinde yardım yapılır. Konsültasyon, muayene ücreti olarak değerlendirilir.

Muayenelerde; rapora bağlı (Rapor vermeye yetkili SGK Anlaşmalı Hastanelerin ilgili bölümlerinden alınmış, ilaç kullanım raporları, tanı kodlarının yer aldığı engelli sağlık kurulu raporları vb.) (SGK’ca ilan edilen Kronik Hastalıklar Listesinde yer alan tanı kodları için) kronik hastalıklarda (sadece hasta için) adet/limit sınırlamaları dikkate alınmaz. Ancak her bir yardım ödemesi için belirlenen üst sınır ve ailedeki diğer bireyler için sayı sınırlamaları uygulanmaya devam eder.

İlk 10 gün içinde aynı hekim ile aynı branştaki başka bir hekimin yapacağı muayene karşılığında ikinci kez muayene ücreti ödenmez.

Önemli Bilgiler;

Rapora bağlı (Rapor vermeye yetkili SGK Anlaşmalı Hastanelerin ilgili bölümlerinden alınmış, ilaç kullanım raporları, tanı kodlarının yer aldığı engelli sağlık kurulu raporları vb.) (SGK’ca ilan edilen Kronik Hastalıklar Listesinde yer alan tanı kodları için) kronik hastalıklarda (sadece hasta için) adet/limit sınırlamaları dikkate alınmaz. Ancak her bir yardım ödemesi için belirlenen üst sınır ve ailedeki diğer bireyler için sayı sınırlamaları uygulanmaya devam eder.

İlk 10 gün içinde aynı hekim ile aynı branştaki başka bir hekimin yapacağı muayene karşılığında ikinci kez muayene ücreti ödenmez.

CHECK-UP adı altında yaptırılan işlemler rahatsızlık/hastalığa bağlı olarak yapılmaması nedeni ile kapsam dışıdır.

Sağlık raporu, ehliyet raporu,  engelli raporu, vasi tayin raporu, portör muayeneleri ve işlemleri, tarama amaçlı muayene ve işlemler vb. özel amaçla kullanılacak durum belirtir rapor bedelleri ile bu durumların tespitine yönelik yapılan hizmet bedelleri karşılanmaz.

Özel Muayenehanelerde alınan muayene hizmetlerinde; kredi kartı ile ödeme yapıldığında fatura yerine geçen sliplerde, hizmeti alan üye ya da vakıf yararlananı aile bireylerinin ismi fatura yerine geçen banka slipi üzerinde dijital olarak yazmıyorsa, ilgili hekim tarafından slipin üzerine hizmeti alan kişinin adı ve soyadı yazılarak doktor kaşesi ve imzası ile onaylanmalıdır.

***Ayaktan tedavilerde kişi başı yıllık toplam 10 adet muayene hakkı bulunmaktadır.

*** Kronik rahatsızlık raporlarının başlangıç süreleri Vakıf'a ibraz edilen tarih itibari ile geçerli sayılacaktır.



© 2023 Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı   Kullanım Şartları   Güvenlik   Gizlilik Politikamız   KVKK Politikası   Çerez Politikası