Güvenlik

TTSSY Vakfı olarak; güvenliğinize önem veriyor,  tüm işlemlerinizin en yüksek seviyede korunmasını sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz.

Hesaplarınızın, kişisel verilerinizin çalınması veya kaybolması gibi durumlarda, aşağıda detaylı paylaşılan, dikkat edilmesi gereken şüpheli durumlarda derhal bizlerle irtibata geçmenizi rica ederiz!
Vakfımız iletişim kanalları ile ilgili detaylı bilgiye https://www.turktelekomvakfi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilgi güvenliğiniz ve kişisel verilerinizin korunması için herhangi bir şüpheli durumda Vakfımız ile ivedi iletişime geçmeniz kadar, her türlü suiistimallerden korunmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğinin farkında olmanız da bir o kadar önemlidir.

Bu amaçla aşağıda, olumsuz herhangi bir duruma maruz kalmamanız veya böyle bir durumu erken fark edebilmeniz için kişisel olarak dikkat etmeniz gereken hususları ve alabileceğiniz aksiyonları dikkatinize sunarız.

Kiminle görüşüyorsunuz?

Vakıf Uygulamalarına dair Şifrenizi, Vakıf Mobil veya İnternet bilgilerinizi, size SMS ile gelen şifreleri soran, tuşlamanızı isteyen, E-posta üzerinden sizinle Müşteri Hizmetleri temsilcisi gibi irtibata geçerek daha öncekilerden farklı bir hesaba/IBAN’a transfer talimatı iletmenizi isteyen şahıslara inanmayın.

Vakıf bilgileriniz güncel mi?

Vakfımız size önemli durumlarda ulaşması gerekebilir. Bu nedenle sistemimizde kayıtlı cep telefonu, e-posta Kurum, banka ve adres bilgilerinizin her zaman güncel olmasına dikkat etmelisiniz.

Doğru web sitesi veya uygulamayı mı kullanıyorsunuz?

Vakfınız web sitesine, internet tarayıcısının adres çubuğuna “www.turktelekomvakfi.org.tr”  yazılarak erişim tercih edilmelidir.

Cep telefonlarınıza yüklemek istediğiniz uygulamaları mutlaka resmi uygulama mağazalarından (Google Play, Apple Store, www.turktelekomvakfi.org.tr gibi) indiriniz. Resmi olmayan uygulama mağazalarından veya internet sitelerinden indireceğiniz uygulamalar nedeniyle telefonunuza virüs bulaşabilir. Ayrıca, telefon rehberiniz, size gelen SMS ’ler ile kişisel verileriniz ele geçirilebilir.

Anti Virüs kullanıyor musunuz?

Hem cep telefonunuzda hem de kişisel bilgisayarınızda antivirüs yazılımınız yoksa, sosyal ağlardaki kimliklerinizi, e-posta hesaplarınızı ve kişisel bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. İnternet’e açık olan cihazlarınızı korumak için güvenilir yazılım firmalarına ait güvenlik yazılımlarını kullanın.

Daha fazla bilgi almayı asla ihmal etmeyin, sadece riskleri ve önlemleri bilirseniz güvende olabilirsiniz.

Kiminle görüşüyorsunuz?

Vakıf bilgileriniz güncel mi?

Doğru web sitesi veya uygulamayı mı kullanıyorsunuz?

Anti Virüs kullanıyor musunuz?