Tahlil Tetkik ve Tedavi Yardımları

Sağlık Uygulama Tebliği veya yerini alacak diğer düzenlemelerde, hizmetin yer alması halinde, Türk Tabipler Birliği (TTB) Fiyat Tarifesi veya yerini alacak diğer düzenlemeler üzerinden, TTB veya yerini alacak diğer düzenlemelerde karşılığı bulunmayan hizmetlere ise SUT tebliği üzerinden tanı -teşhis uyumu gözetilerek ödeme yapılır.

Önemli Bilgiler;

Sağlık Uygulama Tebliği veya yerini alacak diğer düzenlemelerde, hizmetin yer alması halinde, Türk Tabipler Birliği (TTB) Fiyat Tarifesi veya yerini alacak diğer düzenlemeler üzerinden, TTB veya yerini alacak diğer düzenlemelerde karşılığı bulunmayan hizmetlere ise SUT tebliği üzerinden tanı -teşhis uyumu gözetilerek ödeme yapılır.

a) Yönetim Kurulu tarafından başka bir değişiklik yapılana kadar, bundan sonraki yıllar için TTB fiyatları hesaplanırken Ankara ili güncel katsayısı tavan limit olarak kullanılır.

b) Sağlık Uygulama Tebliği veya yerini alacak diğer düzenlemelerde yer almayan, ancak sağlık kuruluşlarındaki uzman hekim tarafından gerekli görülen tetkik ve tahliller (sadece Radyolojik Tetkikler, Nükleer Tıp ve Tüm Laboratuvar Tetkikleri) için de yardım yapılır.

c) CHECK-UP adı altında yaptırılan işlemler rahatsızlık/hastalığa bağlı olarak yapılmaması nedeni ile kapsam dışıdır.

d) Kişilere sağlanan sağlık hizmetlerine ilişkin düzenlenen sağlık raporu bedelleri ödenmez. Ayrıca ehliyet raporu, vasi tayin raporu, engelli raporu, portör muayeneleri ve işlemleri, tarama amaçlı muayene ve işlemler vb. özel amaçla kullanılacak durum belirtir rapor bedelleri ile bu durumların tespitine yönelik yapılan hizmet bedelleri karşılanmaz.

e) Sağlık hizmeti sunucuları tarafından verilen, Psikiyatrik işlemlerde fark bedelleri için faturadaki hizmet nevine bakılmaksızın, aksi sağlık kurul raporu ile belirtilmediği ya da yönetim kurulunca belirlenmediği takdirde ayda en fazla 2 seans bireysel psikoterapi ücreti üzerinden yardım yapılır.Psikiyatri hekiminin yanı sıra ilgili mevzuatta psikolog veya klinik psikolog (ilgili alanda lisans ve yüksek lisans eğitimi bulunanlar) olarak hizmet vermeye yetkisi bulunanlar tarafından alınan hizmetler için yardım yapılır. Alanında serbest meslek icrası ile merkez açma yetkisi bulunan Üniversitelerin Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık vb. alanlarından mezun yasal mevzuat çerçevesinde Pedagog unvanı bulunanlardan da alınan hizmetler için de yardım ödemesi yapılabilir.

f) Konuşma Terapisi ve Fonasyon Eğitimi için diğer uygulama esasları geçerli olmak üzere ayda en fazla 8 seans için yardım yapılır.

g) SUT mevzuatı gereği SGK’na paket fiyatları üzerinden fatura edilen hizmetler için, paket fiyatları üzerinden yardım yapılır.

h ) Geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp tedavileri vb. işlemler için;  Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği ilgili uzmanlık listesinde yer almayan, uzmanlık alanı dışında geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp tedavisi vb. işlemleri uygulayan hekimlerden alınan muayene, tetkik ve tedavi giderleri, kapsam dışıdır.