Tabii ve Beşeri Afet Yardımı

Deprem, sel, yangın ve benzeri tabii afetlere maruz kalan yararlananlara, ikamet edilen konut ile sınırlı kalmak ve resmi makamlar (itfaiye müdürlüğü vb.) tarafından düzenlenmiş onaylı ve ayrıntılı hasar tespit raporunda belirtilen hasar tutarını geçmemek kaydıyla Yönetim Kurulu kararı ile yardım yapılabilir.

Resmi makamlar tarafından düzenlenen hasar tespit raporunda belirtilen her bir hasar kalemine göre yaklaşık hasar maliyeti çıkarılır ve bu tutar yardım tutarının belirlenmesinde dikkate alınır.

Yaklaşık hasar maliyeti veya daha önce yapılan yardım ödemeleri yararlananlar açısından müktesep hak teşkil etmeyeceği gibi her bir yardım talebi için yardım yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ise yardım tutarının belirlenmesi Yönetim Kurulunun takdirindedir.Başvuru süresi yetkili makamların rapor tarihinden itibaren bir (1) yıldır.