Paket Ameliyet, Medical Tedavi ve Anestezi Yardımları

PAKET AMELİYATLAR:

Operasyonlar için Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen fiyatlar üzerinden yardım yapılır. Ödemeye esas alınacak tutar paket ameliyat fiyatlarıdır. Paket fiyatlarda yer almayan işlemlerde; ödeme yine SUT fiyatları üzerinden yapılır.

Anlaşması bulunmayan özel muayenehane hekimlerinden alınan, anlaşmalı/anlaşmasız sağlık hizmet sunucularında gerçekleşen, cerrahi operasyon hizmetlerine istinaden oluşan özel muayenehane ve anlaşmalı/anlaşmasız sağlık hizmet sunucusu faturaları toplamı, ilgili başlık altında belirtilen uygulama esasları doğrultusunda paket ameliyat yardım üst limitleri üzerinden değerlendirilir.

Vakfın, Anlaşmalı Kurumlar Listesinde Yer Alan Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşması bulunmayan sağlık hizmet sunucularından alınacak yatarak cerrahi ve yatarak medikal tedavi hizmetleri için Vakfın Provizyonu dışında kalan katılım farkı faturaları için de Yönetim Kurulunca belirlenen fiyat ve oranlar üzerinden yardım yapılabilir.

Önemli Bilgiler:

*Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yer almayan ve tıbbı zorunluluk gerektirmeyen estetik cerrahi işlemler kapsam dışıdır.

*Birden fazla kesi ve birden fazla ameliyat olması halinde sağlık uygulama tebliğindeki ödeme esasları doğrultusunda yardım yapılır.

*Ameliyatlarda oluşan profesör ve doçent farkları için ayrıca bir yardım yapılmaz.

*Pakete dahil işlemlerde ayrıca anestezi ücreti ödenmez.

ANESTEZİ:

Hastanın tedavisi sırasında aldığı anestezi işlemi için Sağlık Uygulama Tebliğindeki ödeme esasları doğrultusunda yardım yapılır.

Pakete dahil uygulamalar ve tıbbı gerekliliği var olmayan işlemlerde ayrıca anestezi ücreti ödenmez.

MEDİKAL TEDAVİLER:

Kişilerin hastanede yatarak aldıkları medikal tedavilerde yatak, refakat, tahlil, tetkik, yatan hasta doktor takip ücreti ve yoğun bakım yatak ücreti ödenmektedir.

İlaç ve sarf malzemeler için ödeme yapılmamaktadır.