Vakıftan yararlanan asıl üyenin, Vakıf Mevzuatı gereği yararlanma hakkının kendisine sağlandığı kurumda, aktif olarak çalışmaya devam etmesi gerekmektedir. Kurumundan; emeklilik, istifa, memurluktan çıkarılma, iş sözleşmesinin feshi ve benzeri herhangi bir nedenle çalıştığı işyeri ile ilişiğinin kesilmesi durumunda, ilişiğinin kesildiği ay sonu ve en son aidat ödedikleri ayı takip eden ayın birinci gününden itibaren yararlanma hakkı sonlandırılır.

Online müracaatlar ile asıl üye ve Vakıftan yararlanma hakkına haiz aile bireylerinin sadece müracaatı alınmış olur. Yapılan bu müracaat işlemi ve müracaat tarihi, yararlanma hak başlangıcı ve yararlanma hak başlangıç tarihi için geçerli olmayacaktır. Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, “Yararlanan Formunun” uygun bir şekilde doldurulması ve imza onaylı ekleri ile birlikte Vakıf Merkezine ulaştırılması durumunda, evrakların Vakfa ulaştığı tarih ve kurumunda çalışmaya başladığı tarih bilgisi, yararlanma hakkının başlaması için dikkate alınan tarihler olacaktır.

Yeni doğan bebeğin, SGK nezdinde asıl üyenin kendisi veya eşinin üzerinden yararlanan olması, Vakfın faaliyet ve yardımlarından yararlanmasını etkilemeyecektir.

Doğum tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde Vakfa beyan edilen ve asıl üye yararlanma başlangıcından sonra dünyaya gelen bebekler, doğum tarihi itibariyle yararlanma hakkı kazanır. Doğum tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde Vakfa beyan edilmeyen bebekler; 3 aidat tahsilatı sonrası yararlanma hakkı kazanır. Asıl üyelerin yararlanma hakkı başlamadan önce doğan bebekler; asıl üyenin yararlanma hakkının başladığı tarih itibariyle yararlanma hakkı kazanacaktır.

Vakıf üyeliği tamamen isteğe bağlıdır. Asıl üyenin, yararlanma hakkından vazgeçmek istemesi halinde, bu yöndeki yazılı beyanı, (Üyelikten İstifa Formu) imzalı olarak Vakfa ulaştığı gün yararlanma hakkı sona erecektir. Asıl üye ile birlikte Vakıftan yararlanan aile bireylerinin üyelikleri de sona erer.

Tüm üyelerden, aynı aidat ve katkı payı alınmaktadır. Üyelerin ödedikleri tutarlar, çalıştıkları kurumun katkısına göre değişiklik göstermektedir.

18 yaşını doldurmuş kız-erkek çocukların Vakıftan yararlanma hakları, öğrenci olmaları ve sosyal güvencelerini (SGK) anne/baba üzerinden sağlamaları durumunda 25 yaşını doldurdukları güne kadar devam etmektedir. 25 yaşını doldurmuş kız veya erkek çocukları arasında, herhangi bir ayrım olmaksızın Vakıftan yararlanma hakları, 25 yaşını doldurdukları gün itibariyle, öğrenci olmaları, evli olmamaları ve sosyal güvencelerini asıl üye veya asıl üyenin eşinden sağlamalarına bakılmaksızın sonlandırılır. Her yılın Ekim ayı sonuna kadar güncel öğrenci belgelerini Vakıf’a ulaştırmaları durumunda, lise öğrencileri 20 yaşına kadar, yüksek öğrenim öğrencileri 25 yaşına kadar Vakıf hizmetlerinden yararlanabilir

Vakfımız yardım usul ve esaslarına göre sadece hizmeti alan kişi adına düzenlemiş fatura aslına yardım yapılabilmektedir.

Kişi adına düzenlenmiş ayrıntılı ve asıl “fatura” ile yardım talebinde bulunulur.

Her yardım talebi için ayrı yardım talep formu doldurulmalıdır.

Yardım talebinize ait evrakları ıslak imzalı yardım talep formu ile birlikte, Ankara Genel Müdürlük Personeli için elden, bağlı bulunduğunuz Tesis Destek Yetkilisi ya da kargo aracılığıyla göndermeniz gerekmektedir.

Vakıf mevzuatı gereği ödenmeyen hizmetler, ilaç, sarf malzeme, kontrol amaçlı işlemler, şikayet/tanı/tetkik uyumsuzluğu, SGK kapsamında yer almayan bazı spesifik işlemler için fark alınmayan kurumlarda da fark ücreti yansıyabilmektedir.

Yardım Tutarılarımız Yönetim Kurulu kararlarıyla gerekli görüldüğü durumlarda artmakta olup, bununla birlikte referan TTB tarifesinde tahlil/tetkik/görüntüleme, genel uygulamalar, psikoterapi hizmetleri vb. kalemlerde TTB katsayı artışına bağlı olarak yıllık düzenli artış olmaktadır.

Anlaşmasız kurumlardan alınan hizmetlere ait faturalar için yardım ödemelerimiz mevzuatımızda belirlenen üst ödeme limitleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Diş yardım ödemelerimiz Yönetim Kurulumuz Tarafından belirlenen Diş cari yardım tutarları üzerinden gerçekleşmektedir.

Fark alınan anlaşmalı kurumlarda fark tutarı ilgili kurum anlaşma oranları ve yapılacak işlem içeriğine göre değişmektedir.

Ağız diş sağlığı yardımımız Cari yardım tutarları üzerinden gerçekleşmekte olup, tüm anlaşmalı kurumlarda fark ücreti yansımaktadır.

Yardım usul ve esaslarımız kapsamında beşeri ilaç ödemesi yer almamaktadır.

Vakıf mevzuatı gereği operasyonlar paket fiyatlar üzerinden değerlendirilmekte olup, paket ameliyat fiyatı dışında fatura edilen tıbbi sarf malzemeler için ayrıca yardım ödemesi yapılamamaktadır.

Aktif olarak yararlanmaya başladığınız günden itibaren tüm yardım kalemlerimizden yararlanabilirsiniz.

Ülkemiz genelindeki tüm Anlaşmasız kurumlardan alınan hizmetlere ait faturalar için de yardım yapılmakta olup, yardım ödemelerimiz mevzuatımızda belirlenen üst ödeme limitleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Fark alınan kurumlardan alınan hizmetler için Vakfımızca provizon onayı verilerek kuruma ödeme yapılmakta olup, fark faturaları için ayrıca yardım yapılmamaktadır.

Yardım usul ve esaslarımız gereği doğum ile birlikte tüm cerrahi işlemler SGK Sağlık Uygulama Tebliği paket fiyatları üzerinden değerlendirilmekte olup, epidural ve tüm anestezi işlemleri için ayrıca yardım yapılamamaktadır.

Vakfımız yardımlaşma mantığı ile süreçlerini yöneten bir kuruluş olup benzer geri ödeme sistemlerinden farklı olarak bir poliçe ürünü olmayıp yardım usul ve esaslarında yer alan hizmet kalemleri için yardımlarda bulunmaktadır.

Vakıf mevzutından açıkca belirtilen Lens Endikasyonlarına sahip olunması durumunda Lens yardımı ödemesi yapılmaktadır.